article featured image

Wil jij het liefst, net als wij, terwijl je op de bank ligt met een zak chips jouw droom lichaam creëren? Na dit in het verleden vaak te hebben geprobeerd hebben ook wij gemerkt dat het op deze manier helaas niet ging lukken. Voor de mensen die het liefst zo min mogelijk tijd besteden aan hun workout zijn wij de literatuur in gedoken en bespreken wij in de volgende artikelen hoe jij in korte tijd toch een goede training kunt uitvoeren.  

Vandaag gaan we het fenomeen HIT training onder de loep nemen. Ook wel High Intensity Interval Training genoemd. HIIT training is een trainingsvorm waarbij met korte intensieve cardio momenten het lichaam wordt uitgedaagd. Uit meerdere studies is gebleken dat deze manier van trainen zeker niet onderdoet voor andere trainingsmethodes. Zo kan je als recreatieve sporter je uithoudingsvermogen verbeteren en je vetverbranding stimuleren door een HIIT.

De korte intensieve setjes tijdens je training worden afgewisseld met rustmomenten. Het is echt de bedoeling dat je tijdens de setjes alles geeft wat je hebt. Smokkelen mag, maar weet wel dat het resultaat dan op zich kan laten wachten. Ons advies: ga lekker tot het gaatje en voor je het weet ben je er van af. Een HIIT training hoeft namelijk niet langer te duren dan 15 minuten. Let wel op: des te intensiever en korter de inspanning, des te langer de rust. Je wordt dus wel degelijk beloont voor je inspanning, ook tijdens de training!

HIIT wordt vaak uitgevoerd op een cardio machine, op een fiets of lekker buiten in de open lucht. Start altijd met een korte warming up. Hieronder volgen een aantal voorbeelden hoe je een HIT training kunt uitvoeren:

  • Loopband

Stel de loopband in op een helling van 30%. Kies geen snelheid. Op eigen kracht zet je de loopband in beweging. Probeer 30 seconden zo hard als je kunt te rennen. Na 30 seconden intensief te hebben bewogen neem je even rust. Begin met 4 setjes. Wanneer je de oefening goed onder de knie hebt bouw je de setjes uit.

  • Jumping Jacks-squat-push ups

Probeer in 40 seconden zo veel mogelijk herhalingen te maken. Kom na de eerste set even goed op adem. De volgende 40 seconden voer je zoveel mogelijk squats uit als je kan. Tot slot komt natuurlijk het toetje: 40 seconden push ups! Voer dit heerlijke drie gangen diner 3x uit :)!

Bouw het aantal setjes dat je doet op. Ga je de eerste training gelijk all out kan overbelasting een gevolg zijn. Let goed op je lichaam. Wanneer je tijdens de training duizeligheid ervaart wees dan niet stom en stop. Op het moment dat het voor jouw gevoel goed gaat plak er een setje aan vast. Begin eerst eens met 4 korte setjes en bouw dit uit. #Start2Improve

Vorig Artikel Volgend Artikel

Commentaren (0)

Schrijf een berichtje